آیا غذای خاصی وجود دارد که با بو کردن آن، واکنش عاطفی شما تحریک شود؟ «كاشا» که یک نوع گندمسیاه است این تأثیر را روی من دارد. دانههای گندمسیاه بهصورت بوداده است که در روغن سرخکرده و بعد با نمک، فلفل، پیاز و سیر میپزیم. تعداد افراد کمی این غذا را خوردهاند و تعداد کمتری اصلاً میدانند این غذا چیست.
وقتی بوی کاشا به مشامم میخورد، لبخندی بزرگ روی چهرهام آمده و شاد میشوم. دلیلش هم این است که مادرم عادت داشت این غذا را بپزد. موقع استشمام این بو، حافظه عاطفی مثبت دارم.
تالاموس بخشی از مغز بین قشر مخ و مغزمیانی است. یکی از کارکردهای این بخش، پردازش اطلاعات حسی و ارسال آن به بخش مناسبی از قشر مغز است. بهعنوانمثال اطلاعات بصری که از شبکیه چشم میآید به تالاموس رفته و ازآنجا به قشر بینایی اولیه ارسال میشود. تمامی حواس بهاستثنای بویایی، دادههای خود را قبل از ارسال به بخشهای دیگر، به تالاموس میفرستند. سیستم بویایی از طریق تالاموس عمل نمیکند. وقتی بویی را استشمام میکنید، دادههای حسی مستقیماً به آمیگدال که مسئول پردازش اطلاعات عاطفی است میرود. به همین دلیل است که افراد واکنش احساسی به بو دارند. بوییدن گل، شما را شاد میکند. بوییدن گوشت فاسد به شما حس تهوع میدهد. آمیگدال درست در کنار مراکز حافظه مغز قرارگرفته و به همین دلیل است که بو کردن منجر به تحریک حافظه میشود.
حدود 24 شرکت متخصص برند سازی با عطر هستند که عطرهای منحصربهفردی برای برندهای خاص تهیه میکنند تا بتوانند احساسات و عواطف خاصی را تحریک کنند. برآورد شده که درآمد سالیانه این صنعت ۸۰ میلیون دلار است. هتلهای زیادی از دستگاههای تولید عطر استفاده میکنند. هتل شرایتون از Welcoming Warmth استفاده میکند که ترکیبی از انجیر، گل یاس، فریزیا است. هتل وستین از چای سفید استفاده میکند، هتل ماریوت از Meeting Sense در اتاقهای کنفرانس (بوی گازدار تند «شکوفههای پرتقال» در صبح و تزریق مرکبات مدیترانه، میوه و گیاهان دارویی در بعدازظهر) استفاده میکند. فروشگاههای خردهفروشی ازجمله سونی، سامسونگ و ابرکرومبی اند فچ و همینطور کازینوها نیز از این دستگاه استفاده میکنند. هزینه اجاره این دستگاه از 100 دلار تا 10100دلار در ماه است که به ابعاد فضایی که قرار است معطر شود بستگی دارد.
شما حتی میتوانید بهعنوان بخشی از برنامه مهارت خود در مدرسه جدید پارسونز برای طراحی در نیویورک، به مطالعه رایحهها بپردازید